V medijih: Službe za družinske zdravnike

Ponudbe zdravnikom za delo v tujini in zakaj zdravniki se ali se ne odločijo za odhod iz Slovenije. V spletni izdaji Večera je bil objavljen članek z naslovom Službe za družinske zdravnike: Prej bi zamenjal poklic, kot šel v tujino.

“Poljska kadrovska agencija Paragona, ki že 17 let po Evropski uniji išče kadre za podhranjene zdravstvene sisteme držav, je slovenskim družinskim zdravnikom ponujala delo v Veliki Britaniji. Za 37 ur tedenskega dela nekaj več kot 100.000 evrov plače, so obljubljali. A pompozna napoved in velike obljube so bile očitno premalo, da bi se zdravniki odločili priložnost iskati v tujini. Po poročanju komercialne televizije je na dogodek prišlo manj kot deset zdravnikov. Ali to pomeni, da slovenski družinski zdravniki kljub slabim delovnim pogojem pri nas, raje izberejo Slovenijo kot tujino? Je delo v državah Evropske unije za družinske zdravnike sploh boljše?”

Več na https://www.vecer.com/sluzbe-za-druzinske-zdravnike-prej-bi-zamenjal-poklic-kot-sel-v-tujino-10039800

Objavljeno: 23. 07. 2019